مهاجرت

ساخت وبلاگ

معرفي جهت پرورش و کاشت نهال زردالو:

بوي شيرين زردآلو به ما مي‌گويد که تابستان از راه رسيده است! اين ميوه کوچک طلايي که منشا کاشت نهال زردآلو؛ چين بوده است، هر سال تابستان مهمان خانه‌هاي ما مي‌شود تا هم از رنگ و لعاب آن لذت ببريم و هم طعم شيرين تابستان را به خاطر بسپاريم.

علاوه بر طعم خوشش، ويتامين‌هاي آ و سي، فيبر و پتاسيم را براي بدن فراهم مي‌کند. کاشت درخت زردآلو؛ علاوه بر آنکه سود آور است، زيبايي خاص خود را دارد. هر تابستان که ميوه‌هاي زيبايش شکل مي‌گيرند، جلوه‌اي تازه به باغ خواهند داد. شما نيز قصد داريد به کاشت نهال زردآلو بپردازيد؟ پس اجازه دهيد بيشتر با اين درخت زيبا و نحوه پرورش آن آشنا شويم.

https://www.twitch.tv/brandmann9

 

بيوگرافي کاشت نهال درخت زردآلو:

در حدود 3000 سال قبل از ميلاد، در مرزهاي روسيه و چين درخت زردآلو، به وفور ديده مي‌شد. بذر آن از طريق جاده ابريشم به خاورميانه و اروپا رسيد و کاشت نهال زردآلو؛ در اين محدوده آغاز گرديد. اين ميوه به تعداد فراوان در مسيرها و جاده‌هاي مدرن ترکيه و ارمنستان ديده مي‌شود. به نظر مي‌رسد که کاوشگران فرانسوي بودند که در دهه 1700 در منطقه خليج فارس درختان زردآلو را به ثبت رسانند. همچنين در همين دهه بود که اسپانيايي‌ها بذر آن را به آمريکا برده و کاشت نهال زردآلو، را آغاز کردند.

درخت زردآلو (apricot tree) طعمي مشخص و متمايز از ديگر ميوه‌ها دارد. زردآلويي که تازه از درخت چيده مي‌شود بسيار لذيذ است. اگر فردي آنقدر خوش شانس نباشد که در کنار باغ درختان زردآلو زندگي کند! يا خودش براي کاشت نهال هاي زردآلو، اقدام نمايد، کنسرو و ميوه‌هاي تازه آن در بازار عرضه مي‌شود. همچنين زردآلو معطر خشک يکي از محبوب‌ترين ميوه‌هاي خشک براي زمستان است.

از لحاظ ظاهر، درخت، تاج پوشش متراکم و گسترده‌اي دارد.

معمولا اين گياه بين 40 تا 150 سال عمر مي‌کند.

زردآلو در برابر سرما مقاوم است و مي‌تواند تا منفي 30 درجه سانتي گراد را تحمل نمايد.

معرفي ارقام درخت زردآلو ايراني و خارجي:

براي کاشت درخت زردآلو؛ شما انتخاب‌هاي زيادي پيش رو خواهيد داشت! انواع و اقسام زردآلو در بازار وجود دارد؛ از زردآلو شاهرودي گرفته تا گولد بار!

در اينجا برخي از آن‌ها را براي کاشت نهال زردآلو بازگو مي‌کنيم:

زردآلو شاهرودي: رنگ زرد مايل به قرمز – فصل برداشت اواسط مرداد ماه

زردآلو اردوباد: زرد رنگ و شيرين – فصل برداشت خرداد ماه

زردآلو قيسي: ميوه فوق العاده نرم – مناسب براي تهيه قيسي- برداشت اواسط مرداد ماه – عمر اقتصادي 30 سال

زردآلو Tomcot: ميوه بسيار بزرگ زرد با لکه‌هاي قرمز و نارنجي – برداشت در انتهاي تابستان

زردآلو Goldbar: ميوه رنگ زرد بسيار روشن با حالت تخم مرغي – فصل برداشت در اوايل تابستان (خرداد – تير)

انواع روش کاشت نهال زردآلو:

کاشت نهال زردآلو؛ به دو روش امکان پذير است. مي‌توان هسته آن را تهيه کرد يا به صورت نهال خريداري نمود. اگر بخواهيد به وسيله هسته اين کار را انجام دهيد، به اندازه هسته‌ها توجه کنيد. ابعاد زمين خود را اندازه گيري نماييد. اگر زمين شما کوچک است يا صرفا قصد کاشت در باغچه را داريد بهتر است زودآلوهاي کوچک را انتخاب کنيد. روش کاشت درخت زردآلو، هم بسيار آسان است. هسته‌ها را درون ظرفي با مقداري آب قرار داده و روي آن پارچه قرار دهيد تا جوانه بزند. يا مي‌توانيد از همان ابتدا در گودال خاک قرارشان دهيد.

بهترين گزينه براي کاشت زردآلو؛ انتخاب قلمه يا نهال است؛ به خصوص کاشت نهال زردآلو دو ساله، چرا که رشد گياه به نوعي تضمين شده است. براي کاشتن نهال زردالو؛ بايد گودالي در ارتفاع گلدان نهال ايجاد کنيد. سعي کنيد گودال بزرگتر باشد تا فضاي کافي براي اضافه نمودن کود و خاک داشته باشيد. نهال را به آرامي جدا کرده تا صدمه‌اي به ريشه هايش وارد نشود. هنگام جا به جايي نهال، خاک نبايد به طور کامل خيس باشد بلکه بايد مرطوب باشد.

https://www.openstreetmap.org/user/BrandMann9

کاشت درخت زردآلو چگونه است؟

درخت زردآلو؛ در دشت‌هاي جلگه‌اي و همچنين در ارتفاعات بالا رشد کرده و ميوه مي‌دهد. در انواع دشت‌ها در حدود 400-700 ساعت به هواي خنک و در مناطق مرتفع به 800 تا 1200 ساعت خنک نياز دارد (در دماي 7 درجه سانتي گراد يا کمتر) . ميوه در دماي دشت جلگه‌اي بين 35 تا 42 درجه سانتي گراد و در مناطق مرتفع‌تر در دماي 25 تا 35 درجه شکل مي‌گيرد.

فاصله‌ي کاشت درخت زردآلو چقدر است؟ نکات لازم براي کاشت زردآلو:

براي کاشت نهال زردآلو، بايد فاصله‌ اي بين 6 تا 7 متر ميان آن‌ها مشخص کنيد.

محلي را انتخاب کنيد که نور کامل آفتاب براي رشد گياه فراهم شود.

همچنين بهتر است قبل از کاشت، ميزان pH خاک اندازه گيري شود.

اندازه گيري ميزان سختي آب نيز ممکن است در برخي شرايط لازم باشد.

از خاک و کودهاي بهداشتي استفاده نماييد.

هنگام کار، استفاده از دستکش مناسب فراموش نشود.

فصل مناسب کاشت نهال زردآلو چه فصلي است؟

در اوايل بهار به محض اينکه خاک قابل کار باشد و درختان هنوز خواب هستند، کاشت زردآلو را آغاز کنيد. غير از آن در طول بهار و قبل از شروع تابستان و موج گرما، فرصت مناسبي براي کاشت درختان زردآلو (Apricots) خواهد بود.

آموزش کاشت زردآلو

داشتن يک درخت زردآلو در باغچه بسيار لذت بخش است. چيدن زردآلوي تازه از درخت درون باغچه، لذتي دارد که هر گز نمي توان با خريد زردآلو، آن را تجربه کرد. هرچه زودتر، با استفاده از آموزش زير، روش کاشت درخت زردآلو را ياد بگيريد تا پس از گذشت مدتي، درخت شما بزرگ شود و زردآلوي خوشمزه توليد کند. مراحل آموزش کاشت زردآلو به شرح زير است:

  1. بررسي کنيد که آيا محيط شما براي کاشت زردآلو مناسب است.

درخت زردآلو مناطق خنک تر را ترجيح مي دهد اما مي توان آن را در مناطق نيمه گرمسيري که هوا در فصل زمستان خيلي گرم نمي شود نيز کاشت.

  1. آيا مي خواهيد نهال زردآلو بکاريد يا اينکه قصد داريد از هسته ي زردآلود استفاده کنيد؟

استفاده از هسته ي زردآلو مشکلات زيادي دارد و  بايد هسته را در ميان لايه اي از خاک مرطوب قرار دهيد تا جوانه بزند.

به اندازه زردآلويي که مي خواهيد بخريد دقت کنيد. زردآلوهاي کوچک براي باغچه بهترين گزينه محسوب مي شوند.

اگر مي خواهيد نهال زردآلوا خريداري کنيد، بهتر است يک نهال 2 يا 3 ساله خريداري کنيد.

  1. براي کاشت زردآلو يک قطعه زمين مناسب در نظر بگيريد.

درخت زردآلو در فصل تابستان به گرماي زيادي نياز دارد. از درخت زردآلو بايد در برابر يخبندان و باد محافظت کنيد.

زردآلو بسيار انعطاف پذير است و مي توانيم آن را نزديک يک ديوار بکاريم. اگر در يک منطقه ي سرد زندگي مي کنيد، زردآلو را کنار ديوار و در مکاني که نور بيشتري به آ ن برسد بکاريد.

از کاشتن زردآلو در مکاني که گياهاني مثل بادمجان، گوجه فرنگي، فلفل، سيب زميني، تمشک و توت فرنگي  رشد کرده اند اجتناب کنيد.

زردآلو به خوبي مي تواند در گلدان رشد کند. هميشه مي توان چنين درختي را کاشت، به جز وقتي که هوا بسيار گرم است.

 

  1. خاک را براي کاشت زردآلو آماده کنيد.

خاک زردآلو بايد زهکشي خوبي  داشته باشد اما رطوبت را در خود نگه دارد. همچنين اين خاک بايد سرشار از مواد مغذي بوده و لومي باشد. pH خاک زردآلو بايد بين 6.5 تا 8.0 باشد، زيرا زردآلو خاک نسبتا قليايي را مي پسندد. جهت کاشت زردآلو، ابتدا علف هاي هرز را از بين ببريد، سپس در زمين حفره اي ايجاد کنيد.

درخت زردآلو در خاک سبک و شني، خوب عمل نمي کند.

  1. درخت زردآلو را در زمستان يا اوايل بهار بکاريد.

در مناطق معتدل، مي توانيد درخت زردآلو را در فصل پاييز نيز بکاريد. پس از کاشت زردآلو، به خوبي به آن آب بدهيد و يک لايه ي نازک مالچ به دور آن اضافه کنيد. اما دقت کنيد که مالچ به پوست نهال برخورد نکند.

  1. هر هفته به خوبي به زردآلو آب دهيد.

نهال زردآلو را در آب غرق نکنيد، زيرا باعث فاسد شدن ريشه ي آن خواهد شد. تنها کافيست خاک زردآلو را به خوبي خيس کنيد. همچنين اطمينان حاصل کنيد که خاک زردآلو از زهکشي خوبي برخودار باشد.

  1. به نهال زردآلو کود بدهيد.

يک بار در اواخر پاييز و يک بار هم به هنگام ميوه دادن زردآلو به گياه زردآلو کود(کم نيتروژن) بدهيد.

  1. پس از گذشت 3 تا 4 سال از کاشت زردآلو، اين درخت ميوه خواهد داد.

شکوفه ي زردآلو نسبت به سرماي يخبندان بسيار آسيب پذير است و ممکن است نياز به محافظت داشته باشد.

  1. ميوه هاي زردآلو را تنک کنيد.

بهتر است به طور منظم ميوه هاي زردآلو را تنک کنيد. اين کار را وقتي انجام دهيد که زردآلوها کوچک هستند و تا وقتي که زردآلوها کامل شوند،آن را ادامه دهيد. ميوه هايي که به نظر مي رسد کيفيت آنها خوب نيست و سالم نيستند را تنک کنيد. اگر در يک خوشه، بيش از سه يا چهار زردآلو وجود دارد، آنها را تنک کنيد، تا ديگر زردآلوي ها کامل و رسيده شوند.

  1. محصول زردآلو را برداشت کنيد.

معمولا از اواسط تابستان تا اوايل پاييز، زردآلو کامل و رسيده شده و آماده ي چيدن مي شود که به نوع زردآلو بستگي دارد. در زمان برداشت، به آرامي زردآلوها را بچينيد تا پوست اين ميوه آسيب نبيند.

  1. درخت زردآلو را هرس کنيد.

دقت کنيد که نبايد درخت زردآلو را زياد هرس کنيد؛ وگرنه محصول بسيار کمي به دست خواهيد آورد. در سال هاي اوليه، در صورت امکان، فقط کمي زردآلو را هرس کنيد.

سپس هر چهار تا شش سال، يکبار شاخه هاي قديمي را بچينيد تا شاخه هاي جديد برويند. براي اين کار شاخه هايي را انتخاب کنيد که ميوه توليد نمي کنند.

آيا پرورش درخت زردآلو در باغچه ممکن است؟

بله! اين مي‌تواند يک سرگرمي مفيد و در عين حال پر ثمر باشد. هرچند به اين مسئله دقت کنيد که ابعاد باغچه شما چقدر است. همچنين به عمق و نوع خاک دقت فرماييد. پرورش و کاشت درخت زردآلو در باغچه، يک پروژه آسان است. گودالي مناسب ايجاد کرده و هسته زردآلو را درون آن قرار دهيد. سپس با خاک بپوشانيد. ميزان آب و کود آن را نيز در ادامه برايتان خواهيم گفت. تفاوت کاشت هسته با نهال آن است که شما رشد تدريجي و ابتدايي گياه را نيز خواهيد ديد و اين حس والدين نسبت به رشد يک موجود زنده است!

باغداري و مراقبت‌هاي لازم از آفات و بيماري‌هاي درختان زردآلو چگونه است؟

درخت زردآلو؛ در طول رشد خود ممکن است آفات و بيماري‌هايي را تجربه کند. عواملي مانند موقعيت، آب و هوا و نحوه نگهداري، نقش مهمي در اين مسئله دارند. درختاني که مقاوم‌تر هستند گزينه مناسبي براي توليد کنندگان خواهند بود. در اينجا به برخي از بيماري و آفات شايعه درخت زردآلو اشاره خواهيم کرد.

شته‌ ها: حشرات ريز که در رنگ‌هاي متفاوتي ظاهر مي‌شوند. روي ساقه‌ها و زير برگ‌ها جمع شده و آب گياهان را جذب مي‌کنند. برگ‌ها در اين حالت ضخيم و زرد مي‌شوند. مي‌توان از طريق اسپري روغن‌هاي مخصوص باغباني، آن‌ها را از بين ببريد.

چوب خوار: معمولا موجوداتي به رنگ کرم با سرهاي قهوه‌اي هستند که به تنه درخت آسيب مي‌رسانند. چوب خوارها در زمستان وارد تنه شده و در بهار به شاخه‌هاي جوان لطمه مي‌زنند. کنترل و بررسي تنه مشکل است، و همواره پيشگيري بهتر از درمان است. ميزان آب و نوع خاک و سم پاشي به موقع مي‌تواند مانع از تجمع آن‌ها در درخت شود.

کنه ها: اين دسته از بندپايان در قسمت زيرين برگ‌ها تجمع مي‌کنند. برگ‌ها پس از مدتي به رنگ برنزي درخواهند آمد. استفاده از اسپري خشک کننده براي جلوگيري از کنه‌ها سودمند است.

خاک مناسب رشد درخت زردآلو و ويژگي‌ هاي خاک مناسب:

کاشت نهال زردآلو؛ بايد در خاک لومي خوب زهکشي شده صورت گيرد. زردآلو ريشه مرطوب را دوست ندارد. اين درخت در خاک خنثي يا کمي قليايي با دامنه pH خاک 6.7 تا 7.5 رشد مي‌کند. از کاشت درخت زردآلو، در مناطقي که اغلب بادگير هستند تا نقاط کم ارتفاعي که يخ زدگي در آن رخ مي‌دهد، خودداري کنيد. براي کاشت در باغچه مي‌توان از ترکيب خاک لومي، خاک برگ و شن استفاده نمود.

طريقه ي چگونگي آبياري نهال زردآلو:

مي رسيم به بخش آبياري؛ اولين نکته مهم پس از کاشت درخت زردآلو؛ آن است که به اندازه کافي آب در اختيارش قرار دهيد. وقتي مي‌گويم به اندازه کافي يعني نه خيلي کم و نه در حدي که ريشه گياه بپوسد. همان طور هم که اشاره کرديم هنگام کاشت نهال زردآلو، بهتر است زمين مرطوب باشد.

در تابستان هر 10 روز يکبار،  خاک روي سطح زمين را نمناک کنيد. دقت کنيد تا زماني که سطح خاک خشک نشده است بيش از اندازه به درخت زردآلو؛ کاشته شده آب ندهيد. در صورتي که واقعا خشک شده است، بهترين راه آن است که اجازه دهيد شلنگ باغچه شما در کنارش به آرامي قرار گيرد و به صورت قطره‌اي آب داده شود. اجازه دهيد زمين اطراف ريشه‌ها کاملا خيس شود. اين کار را در هر ده روز يا دو هفته يکبار انجام دهيد.

مقداري فرورفتگي در خاک به آبياري تابستان کمک خواهد کرد، امّا دقت کنيد تا براي زمستان، خاک را به سطح متعادل با اطراف آن برسانيد تا آب داخل آن پر نشود. در صورت باقي ماندن گودال در اطراف در زمستان، تنه يخ زده و به درخت آسيب مي‌رساند.

قلمه زدن درخت زردآلو چگونه صورت مي‌پذيرد؟

خودتان را براي قلمه زدن آماده کنيد! اره هرس يا اره زنجيري، تبر، چاقوي محکم و… را براي برش انتخاب کنيد. نوار پيوند موم را هم فراموش نکنيد. طول شاخه‌هايي که براي تکثير انتخااب مي‌کنيد، بايد بين 25 تا 30 سانتي باشد. همچنين ضخامتش بايد معادل 6 الي 8 ميلي متر باشد. سر پيوندک خود را تيز کنيد. برش‌هاي مستقيم و از بالا به پايين به صورت اريب ايجاد نماييد. پيشنهاد ما اين است که اين قلمه‌هاي زيبا را تا قبل از بهار در خانه نگه داريد. منتها، مي‌توان بلافاصله پس از پيوند گيري نيز آن‌ها را در زمين کاشت. امّا يخ‌هاي زمستاني مي‌تواند باعث مرگ آن‌ها گردد.

روش ديگر آن است که آن‌ها را در تنه درخت ديگري که ميوه دهي ندارد قرار دهيد. درون تنه با تبر فاصله‌اي ايجاد کنيد. سپس با موم ترکه آن‌ها را بپوشانيد. فراموش نکنيد محل برش پيوند روي درخت اصلي را هم موم بزنيد.

نحوه‌ي کودهي درخت زردآلو و بهترين کود‌هاي شيميايي و حيواني:

همان طور که اشاره کرديم؛ درختان زردآلو به خاک مرطوب و زهکشي مناسب نياز دارند و در برابر خاک رس واکنش ضعيفي نشان مي‌دهند. در خاک غني از مواد آلي بهترين رشد خود را نشان مي‌دهند. اضافه نمودن مقداري کمپوست يا ساير مواد آلي مانند کود پوسيده خوب يا برگ‌هاي خرد شده به خاک، بهبود ساختار خاک، ايجاد سطي سازگارتر، افزودن مواد مغذي مهم مانند نيتروژن و فسفر، همه نياز‌هاي رشد را پوشش مي‌دهد. براي نتيجه بهتر، 7 سانتي متر از خاک در زمان کاشت زردآلو، را با کمپوست پر کنيد.

مالچ پاشي نيز به از بين بردن علف‌هاي هرز کمک خواهد کرد. اگر علف از بين نرود، تمام مواد معدني و مغذي را مصرف مي‌کند و در زمان کاشت نهال زردآلو، مواد معدني کافي باقي نخواهد ماند.

بهتر است کودهاي سنتي را يک بار در سال هنگام بهار به درختان زردآلو داد. منتها دقت کنيد تا کودي يک دست و غني در اختيارشان قرار دهيد.

کود‌هاي سه دوره نيز مي‌تواند مفيد باشد؛ کودهاي شيميايي که براي دوره‌هاي رشد و گلدهي تهيه مي‌شوند. اين کودها مواد مغذي گياه را تامين خواهند کرد.

هرس درخت زردآلو چگونه صورت مي پذيرد:

پس از کاشت درخت زردآلو؛ بايد با نحوه نگهداري آن آشنا شويم. به مسائل آب و کود لازم اين درخت اشاره کرديم. حال مي‌پردازيم به مسئله هرس اين درخت و چگونگي انجام آن. قبل از شروع به برش، وسايل خود را آماده کنيد. گاهي لازم مي‌شود تا پس از کاشت درخت زردآلو، نيز به هرس بپردازيم.

ابتدا به دنبال شاخه‌هاي سفت و محکم باشيد که از تنه درخت خارج شدند. اين شاخه‌ها را به خاطر بسپاريد چون قرار است آن‌ها را حفظ کنيم!

تمامي شاخه و اندام‌هاي آسيب ديده يا شکسته درخت زردآلو تازه کاشته شده را هرس کنيد.

تمامي شاخه‌هايي که بيش از اندازه رشد کرده‌اند را هرس نماييد.

شاخه‌هاي نهال جوان که در حدود 46 سانتي متر از زمين فاصله دارند را قطع کنيد.

ارتفاع اصلي درخت را در 91 سانتي متر نگه داريد.

شاخه‌هاي جانبي را در حدود 5 تا 10 سانتي متر کوتاه کنيد.

هرس درخت در سال‌هاي بعد که ساختار آن شکل گرفته است، به منظور تقويت آن صورت مي‌گيرد. در اين زمان بايد شاخه‌هاي منحرف شده که زاويه‌هاي عجيب و غريبي دارند را حذف کنيد؛ همچنين شاخه‌هاي پاييني بدون برگ را. شاخه‌هاي اصلي سال‌هاي گذشته را در حدود 76 سانتي متر کوتاه کنيد.

https://www.tripadvisor.com/Profile/794ashar

https://www.4shared.com/u/G34Ubjf6/BrandMann9.html

 

مهاجرت...
ما را در سایت مهاجرت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sara mohajerat33 بازدید : 110 تاريخ : جمعه 27 آبان 1401 ساعت: 10:31

مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم

مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه سوم نیز ادامه داشته و شاید از اهمیت بالاتری برخوردار باشد. سه ماهه سوم بارداری از هفته بیست و هشتم آغاز شده و تا زمان زایمان ادامه دارد در این مدت شما بایستی بیشترین مراقبت را از خود و جنین داشته باشید و بایستی ۸ مرتبه به پزشک مراجعه نموده و معاینات لازم را انجام دهید. این مراجعات برای انجام بهترین مراقبت های بارداری در سه ماهه آخر است. در این دوره حساس بایستی بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم را بدانید تا اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهید. همچنین آزمایش غربالگری سه ماهه سوم بارداری بایستی در این دوره انجام شود. پس با زرافه جادویی همراه باشید.

 


 

ترتیب ۸ مراجعه مادر باردار در سه ماهه سوم به این شرح است:

دو مرتبه از این مراجعات در ماه هفتم و هر دوهفته یکبار، دو مرتبه در ماه هشتم مانند ماه قبل و چهار مرتبه ملاقات با پزشک متخصص در ماه نهم به صورت هفتگی خواهد بود. همان طور که در سه ماهه دوم بارداری در هر مراجعه به پزشک، ضربان قلب جنین شما بررسی شده است، در سه ماهه سوم نیز این روند ادامه دارد. همچنین افزایش وزن شما، فشار خون و اندازه رحم در هر بار مراجعه اندازه گیری خواهد شد. با معاینه دست و پای مادر علائم تورم یا بروز مسمومیت حاملگی را بررسی نموده و در مواقع لازم آزمایش خون و ادرار به منظور انجام دقیق تر مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه سوم انجام خواهد شد.

در مراجعات شما به پزشک در ماه نهم، دهانه رحم اندازه گیری خواهد شد تا میزان آمادگی بدن شما برای زایمان توسط پزشک بررسی گردد. اگر پزشک در هنگام بررسی اندازه رحم و یا شنیدن صدای قلب جنین متوجه اختلالی شود، زمان انجام سونوگرافی سه ماهه سوم فرارسیده است. پزشک برای مادر انجام سونوگرافی پروفایل بیوفیزیکال را تجویز خواهد نمود که در آن حجم مایع آمنیوتیک اندازه گیری خواهد شد. همچنین معایناتی درخصوص وضعیت باز شدن دهانه رحم، ترشحات واژن معاینات لگن انجام خواهد شد. اگر پس از این معاینات لکه بینی داشتید، نگران نباشید؛ چرا که این مسئله امری طبیعی است. پزشک با معاینه شکم و انجام سونوگرافی، وضعیت قرار گرفتن جنین در رحم را بررسی کرده و زمان تقریبی زایمان را تخمین می زند.

در سه ماهه سوم بارداری تغییرات بیشتری در بدن شما رخ خواهد داد. برای مثال ممکن است دچار تنگی نفس، هموروئید یا بواسیر، ایجاد ورم در دست و پا و انگشتان، بیرون زدگی ناف، سوزش سر دل و ترش کردن معده شوید. در این ماه ها سینه های مادر باردار حساس تر شده و ممکن است ترشحاتی مانند شیر داشته باشد که البته شیر نیست و کلستروم نام دارد. هیچ یک از عوامل نامبرده جزء خطرات سه ماهه آخر بارداری نیست، اما هر زمان که هر یک از این عوامل دچار تغییر ناگهانی شد، یا برای شما آزار دهنده شد، حتماً بایستی با پزشک مطرح نموده و از مشورت وی بهره مند شوید.

چرخیدن سر جنین:

برای داشتن زایمان طبیعی و راحت بایستی سر جنین به طرف پایین به سمت استخوان لگن مادر قرار گیرد. گاهی برخی جنین ها در حالت بریچ قرار دارند، یعنی به جای سر، پا یا باسن آنها سمت استخوان لگن مادر است. در واقع جنین بایستی از هفته سی و دوم بارداری چرخیده و سر او به سمت پایین باشد. اگر شما در هفته سی و دوم بارداری هستید و جنین شما هنوز به سمت پایین چرخیده نگران نباشید تا هفته ۳۵ می توانید منتظر بمانید. از هفته سی و دوم بارداری برای جنین بریچ، پزشک برخی حرکات را از روی شکم مادر برای چرخاندن جنین انجام می دهد. اگر تا هفته سی و پنجم بارداری جنین نچرخید، یا بایستی زایمان سزارین داشته باشید و یا اینکه پزشک متخصص شما بایستی مهارت بسیاری در زایمان طبیعی جنین بریچ داشته باشد.

آزمایش ها و مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم:

  • آزمایش خون: برای بررسی کم خونی در مادر، وضعیت گلبول های قرمز خون بررسی می شود. همچنین در این آزمایش خون، میزان آنتی بادی ها در خون مادر اندازه­گیری می شود تا بروز هر گونه عفونت را گزارش دهد. اگر احتمال ابتلا به بیماری جنسی در شما وجود داشته باشد، آزمایش خون برای تست بیماری هایی همچون HIV، سفلیس، کلامیدیا و سوزاک انجام خواهد شد. همچنین تست گلوکز خون برای اندازه گیری میزان قند خون و احتمال ابتلا به دیابت بارداری نیز به عمل می آید.
  • تست غربالگری: آزمایش غربالگری سه ماهه سوم بارداری در هفته سی و دوم و به منظور بررسی رشد مغزی و طبیعی بودن رشد جنین انجام می شود.
  • آزمایش ادرار: در سه ماهه آخر بارداری، برای بررسی احتمال بروز مسمومیت حاملگی، آزمایش ادرار از مادر گرفته خواهد شد. اگر پزشک به عفونت مجاری ادراری مشکوک باشد، کشت ادرار نیز برای بررسی عفونت انجام خواهد شد.
  • سونوگرافی: بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم، در هفته ۲۸ بارداری و به منظور تخمین وزن جنین است. تا پیش از هفته بیستم وزن گیری جنین اهمیت چندانی ندارد، اما پس از آن بایستی وزن گیری جنین مانیتور شود. در هفته بیست و هشتم بارداری، با توجه به پارامترهایی که در سونوگرافی اندازه گیری می شود، مانند دور سن سر جنین، طول استخوان ران، دور شکم و بای پاریتال(بزرگترین قطر سر جنین، BPD) وزن جنین تخمین زده می‌شود. سن جنین از اولین روز آخرین قاعدگی پیش از بارداری تاکنون محسوب می شود. اگر وزن جنین پس از هفته سی و یکم بارداری به نسبت سن جنین کمتر باشد، یعنی نسبت به وزن گیری نرمال جنین بیش از دو هفته تفاوت وجود داشته باشد، پزشک در این زمان سونوگرافی دیگری را تجویز می نماید. در این سونوگرافی که سونوگرافی کالر داپلر نامیده می شود، میزان خونرسانی به جنین سنجیده می شود.
  • سونوگرافی کالر داپلر: سونوگرافی رنگی که به منظور بررسی خونرسانی به جنین انجام می شود. معیارهای مورد اندازه گیری در این سونوگرافی حجم جریان خون در جفت، مقاومت جریان خون و مقاومت جریان خون در مغز جنین می باشد که بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم، پس از هفته ۲۸ بارداری است. پیش از این زمان انجام این سونوگرافی ارزشی ندارد. پس زمان انجام سونوگرافی سه ماهه سوم اهمیت داشته تا این آزمایش معتبر باشد.
  • آزمون بیوفیزیکال پروفایل (BPP): اگر مدت زمان بارداری طولانی شود یعنی بیش از ۴۲ هفته از آغاز بارداری گذشته باشد، یا اینکه شما بارداری پرخطری داشته باشید، برای بررسی سلامت جنین آزمایش پروفایل بیوفیزیکال انجام می شود. این آزمایش در واقع سونوگرافی است که در آن به بررسی وضعیت تنفسی، سلامت ماهیچه های جنین و مشاهده حرکت جنین می‌پردازد. در این سونوگرافی سه ماهه سوم بارداری، میزان مایع آمنیوتیک درون کیسه آب جنین نیز اندازه گیری می شود.
  • تست بدون استرس (NST) و استرس انقباضی: اگر بارداری پرخطر را پشت سر می گذارید، برای بررسی وضعیت سلامت جنین در سه ماهه سوم، بایستی تست بدون استرس و استرس انقباضی را انجام دهید. در این تست حرکات جنین در یک بازه زمانی ۴۰-۲۰ دقیقه­ای اندازه گیری شده و در این زمان تغییرات ضربان قلب وی آنالیز می شود. با این تست همچنین میزان تحمل جنین برای زایمان نیز بررسی خواهد شد.
  • آمپول روگام: تنها در صورتی که RH خون مادر منفی و RH خون پدر مثبت باشد، در آغاز سه ماهه سوم بارداری بین هفته های بیست و هشتم تا سی و چهارم، بایستی مادر آمپول روگام را دریافت کند.
  • تست استرپتوکوک گروه B: استرپتوکوک گروه B سویه ای از باکتری است که به طور معمول در دستگاه تناسلی و روده وجود دارد. وجود این نوع باکتری برای افراد بی ضرر است، اما در طول بارداری ممکن است مشکل ساز باشد؛ چرا که می تواند باعث ایجاد برخی خطرات در بارداری و انتقال عفونت به نوزاد در هنگام زایمان طبیعی شود. بنابراین یکی از مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم انجام تست تشخیصی استرپتوکوک گروه B می باشد تا احتمال وجود این عفونت در خانم های باردار بررسی شود. این تست در بین هفته ۳۵ تا ۳۷ بارداری و با تکه برداری از واژن انجام خواهد شد. در صورت وجود عفونت پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
خودمراقبتی در سه ماهه سوم بارداری:

در سه ماهه سوم اگر علائمی مانند تنگی نفس، سوزش سر دل و ترش کردن معده، هموروئید یا بواسیر، بیرون زدگی ناف، ایجاد ورم در دست و پا و انگشتان را مشاهده کردید نگران نباشید! چرا که داشتن این حالات تا حدی طبیعی است؛ اما هر زمان که تحمل هر یک از این عوامل برای شما آزار دهنده شد یا دچار تغییر ناگهانی شدید، حتماً بایستی با پزشک مطرح نموده و از مشورت وی بهره مند شوید. سعی کنید با خواندن مقالات معتبر، اطلاعات کافی در مورد مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم را کسب نموده و خودتان به خود و فرزندتان کمک کنید.

 https://koodakdif.ir/%d9%85%d8%b1%d8%a7%d9%82%d8%a8%d8%aa-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%87%d9%87-%d8%b3%d9%88%d9%85/

مهاجرت...
ما را در سایت مهاجرت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sara mohajerat33 بازدید : 116 تاريخ : پنجشنبه 19 آبان 1401 ساعت: 0:57